Kavarniški večer: Viki Vic

Podrobnosti

  • četrtek | 20. februarja 2020
  • 20:00 - 22:00
  • Masarykova cesta 24 1000 Ljubljana

Vsestranska umetnica Viktorija je 22-letna lezbijka iz Rusije, ki v Sloveniji živi od leta 2015. Dela v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, ukvarja pa se tudi s pisanjem zgodb/pesmi ter z risanjem. Glasba jo navdušuje že od mladih let, bila je tudi članica glasbenih skupin v Rusiji in Črni Gori. Petja in igranja kitare se je naučila kar sama, zato pravi, da »don’t expect too much. But it’s gonna be fun for sure!«

Za nas je pripravila kratek program, vas pa vabimo, da jo skupaj z nami in s prostovoljnimi prispevki podprete.
Kover: Iris Pokovec
________________________________________________
Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra

Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.

Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.

Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).

_____________________________________________
Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljan in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov