Kavarniški večer: Salome

Podrobnosti

  • četrtek | 8. novembra 2018
  • 20:00 - 23:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Ljubiteljice_ji Kavarniških večerov,

z velikim veseljem najavljamo, da bomo ob odprtju nove sezone Kavarniških večerov gostile_i prvo damo domače LGBT-scene.

Salome.

Ob njeni prvi 50-ki, ob njenih prvih 30-ih letih delovanja na sceni, ob njeni prvi 10-letki od tranzicije. Pred njenim uradnim praznovanjem v Cvetličarni, nas bo Salome počastila s svojo prisotnostjo.

Skupaj se bomo sprehodile_i skozi najpomembnejše mejnike njenega življenja, prisluhnile_i ljudem, ki so ji blizu, brskale_i po starih albumih in se radostili ob njenem odmevnem smehu.

Presenečenj ne bo manjkalo. Pridite!!

________________________________________________
Projekt Kavarniški večeri je nastal na pobudo Društvo Appareo, Klub Tiffany in Društvo informacijski center Legebitra s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Pišite nam lahko na info@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).
——————————————

Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov