Kavarniški večer: Rumeni lakasti čeveljci

Podrobnosti

  • četrtek | 21. oktobra 2021
  • 19:00 - 22:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Vabljene_i na predstavitev romana Aleša Čakša: Rumeni lakasti čeveljci.

Pogovor z avtorjem bo vodila Eva Gračanin, Legebitra. Odlomke iz knjige bodo prebirali različni ljudje, ki se jih je roman dotaknil na različne načine. Po pogovoru sledi prijetno druženje in kramljanje.

Roman je izšel v samozaložbi Periodista. Nekatera poglavja so bila med januarjem in avgustom 2021 objavljena na blogu Narobe: https://narobe.si/category/leposlovje/

Se vidimo v Klubu Tiffany, v četrtek, 21. oktobra, ob 19. uri!

Vabljeni_e!


O AVTORJU

Časopisni novinar in urednik Aleš Čakš v žurnalizmu deluje že 30 let. Leta 2011 pa je bil z Manco Košir in s še nekaj pisci soavtor Drugačnih razmerij, knjižne uspešnice, v kateri si je avtorica dopisovala z geji o njihovih življenjih. Aleš Čakš je deset let po izidu te knjige spisal prvenec, roman Rumeni lakasti čeveljci. Glavni junak je Filip, ki je kot deček oboževal svojo mamico, pozneje pa jo je celo zasovražil. Roman je zgodba o odraščanju, samosprejemanju, pogumnem življenju geja, ljubezni do moških in zapletenem odnosu z materjo.


POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Udeležba je možna le ob izpolnjenem pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Naslovna slika/cover design: Nuri Vidrih


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.

Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer. Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana. Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO. Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, Urad RS za mladino, JSKD in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov