Kavarniški večer: Queer pravljice / queer fairy tales

Podrobnosti

  • četrtek | 4. maja 2017
  • 20:00 - 23:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Kaj so pravljice, katere poznamo? Kakšna je (bila) njihova funkcija? Kakšen je njihov vpliv na družbeno moralo in mentaliteto?
Pogovarjale_i se bomo o namenu, razvoju in pomenu pravljic, sestavile_i svojo/e po LGBTQIA+ šabloni in živele_i srečno do konca svojih dni. :)

Vabljene_i, da v prijetni družbi pobegnete v svet domišljije!

What are fairy tales? Which ones do we know? What is (was) their function? What is their influence on the morality and mentality of our society? We will discuss their purpose, evolution, and significance, write our own LGBTQIA+ fairy tales and live happily ever after. :)

Welcome to an evening of escaping into the world of imagination in some nice company!
________________________________________________
Projekt Kavarniški večeri je nastal na pobudo Društvo Appareo, Klub Tiffany in Društvo informacijski center Legebitra s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Pišite nam lahko na info@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).
___________________________________________________
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirajo: Mestna očina Ljubljana – Urad za mladino, Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov