Kavarniški večer: ogled predstave Rožnati trikotnik

Kavarniški večer 2021

Podrobnosti

 • četrtek | 15. aprila 2021
 • 19:00 - 21:00
 • Zoom - potrebna je predhodna prijava https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7

Na naslednjem spletnem kavarniškem večeru si bomo ogledali posnetek predstave Rožnati trikotnik (Bent), v režiji Alena Jelena in koprodukciji Škuc gledališča, Cankarjevega doma in Zavoda Kolaž. Predstava je bila premierno uprizorjena na odru Cankarjevega doma 8. decembra 2018 (več o predstavi spodaj).

Po ogledu predstave sledi še pogovor. 

Vabljene_i, da se nam pridružite v četrtek, 15. 4. 2021 ob 19. uri na aplikaciji ZOOM.


POMEMBNO:

Dogodek bo potekal s pomočjo aplikacije Zoom (brezplačno si jo namestite tu: https://zoom.us/download, vanjo pa se prijavite s pomočjo Google/Facebook računa ali pa si ustvarite nov račun).
Na dogodek se je obvezno prehodno prijaviti s prijavnico (https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7), na podlagi katere boste na dan dogodka prejeli_e povezavo za dostop do srečanja.
Dogodek se bo snemal, zato za zagotavljanje anonimnosti priporočamo izklopljeno kamero in vzdevek/ime po lastni izbiri.


MARTIN SHERMAN: ROŽNATI TRIKOTNIK (BENT)

Ganljiva ljubezenska zgodba je postavljena v središče predvojne Nemčije, ko so oblast prevzeli nacionalsocialisti. Izpostavljena je zgodovina homokavsta, v katerem je bilo na tisoče LGBT oseb označenih z rožnatim trikotnikom in deportiranih v taborišča smrti. Rožnati trikotnik (Bent) je brezčasna igra o ljubezni, človečnosti, nemoči in upanju. Pa tudi o tem, da se predsodki, nestrpnost in pogromi iz najtemnejšega časa 20. stoletja lahko kaj hitro ponovijo. Igra Rožnati trikotnik nas opominja, da je sprejemanje samega sebe pogoj za boj proti vsem oblikam zatiranja.

ZASEDBA:
 • Režija: Alen Jelen
 • Prevajalec: Lado Kralj
 • Dramaturginja: Saška Rakef
 • Scenografa: Alen Jelen, Urša Loboda
 • Kostumografinja: Tina Kolenik
 • Glasbena oblikovalka in avtorica glasbe: Bojana Šaljić Podešva
 • Videastka: Valerie Wolf Gang
 • Koreograf: Ivan Peternelj
 • Lektorica: Klasja Zala Kovačič
 • Oblikovalec maske: Emperatrizz
 • Asistent režiserja in dramaturginje: Sandi Jesenik

 

Igrajo:

Jurij Drevenšek, Aleš Kranjec, Anže Zevnik, Rok Kravanja, Danijel Malalan in članice Kabareta Tiffany Anđa Rupić, Luca Skadi, Virginia Immaculata

Izvajalci glasbe: David Trebižan, klavir; Bojana Šaljić P., klavir; Sergej Ranđelović

V videu so uporabljene fotografije tekstur (dela z avtorske razstave Patina moje duše), avtorice Ive Čubrić ex. Musović.


Avtorica naslovne slike je Nuri Vidrih.


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra.
Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.
Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.
Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, Urad RS za mladino, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov