Kavarniški večer: Odprtje sezone

Kavarniški večer

Podrobnosti

  • četrtek | 1. oktobra 2020
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova cesta 24, 1000 Ljubljana

Vabljeni_e na odprtje sezone kavarniških večerov, katerega osrednji dogodek nosi naslov Zlate Tiffanije »green room«. Poleg osrednjega dogodka za vas pripravljamo tudi glasbene točke. Tokrat bo z nami tudi že poznan glasbenik Filip Vurnik. Morda pa se nam pridruži še ena glasbena skupina. Za več – stay tuned!


Na pogovoru bomo gostile_i nekatere pretekle zmagovalce_ke Zlatih Tifanij in trenutne nominirance_ke. Poglobile_i se bomo v zgodovino in nastanek nagrad, ki so v preteklih letih zaznamovale LGBT+ skupnost in tako vsako leto ovekovečile posameznike_ce, skupine, večje dogodke in dosežke, ki so zaznamovale LGBT+ skupnost pri nas.
Zlate Tifanije, ki bodo letos podeljene že osmo leto zapored, so edinstvene nagrade za dosežke oseb, ki so zaznamovale domačo LGBT+ sceno v letu 2019. Nominiranci_ke za Zlate Tifanije so s svojimi edinstvenimi kvalitetami v preteklem letu dodobra začinili_e dogajanje na LGBT+ sceni.


Filip Vurnik (1994) se z glasbo in pisanjem pesmi ukvarja že več kot deset let. Trenutno končuje magistrski študij na oddelku Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti UL. Kitaro se je pri šestnajstih letih naučil igrati sam. Z igranjem kitare pri mladinskem pevskem zboru Na_Vdih je med letoma 2013 in 2015 utrjeval svoje znanje. Z avtorskimi pesmimi se je prvič predstavil na lastni samostojni likovni razstavi Čudeži leta 2013 v Radovljici, svoj prvi samostojni nastop pa je imel leta 2015 v sklopu Kavarniških večerov. Od tedaj se redno pojavlja v sklopu taistih dogodkov in pa tudi drugje po LGBT sceni. Svoje pesmi opisuje kot življenjske, prepletene s trenutnimi čustvi, bolečino, srečo, transspolnostjo in ljubeznijo. Podobne tematike umešča tudi v svojo poezijo in likovno umetnost.


Vabljene_i, da se nam pridružite na vrtu Kluba Tiffany v četrtek, 1. 10. 2020 od 19. do 21. ure. Zaradi prepovedi pogostitev vas pričakamo z brezalkoholno pijačo.


POMEMBNO:

Na letni vrt prihajajte le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.
Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.
Upoštevajte priporočila NIJZ dostopna na povezavi:
Preprečevanje okužbe
Priporočila za obiskovalce


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra.
Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.
Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.
Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.
Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov