Kavarniški večer: Euroquizion

Kavarniški večer

Podrobnosti

  • četrtek | 19. maja 2022
  • 19:00 - 21:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

Evrovizija je priljubljena po celem svetu in zaradi svoje barvitosti ter ekstravagance še posebej privablja queer skupnost, ki so jo v prejšnjih tekmovanjih zastopali_e Conchita Wurst, Marija Šerifović, Loreen in drugi_e. Toda koliko zares vemo o tem? V čast Evrovizije in dneva IDAHOBIT (Mednarodni dan boja proti homofobiji, bifobiji, interseksizmu in transfobiji) preverite svoje znanje na Kavarniškem večeru: Euroquizon v klubu Tiffany v četrtek, 19. 05. 2022 ob 19.00 uri. Za vse tiste, ki se boste že med kvizom dodobra ogreli_e boste lahko ob koncu pokazali_e tudi svoje znanje na evrovizijskih karaokah!

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.


*ENG
Eurovision is beloved by many people across the globe. With its campiness, colourful nature and extravagance, its especially enjoyed by the community which sees itself represented through queer contestants such as Conchita Wurst, Marija Šerifović, Loreen and more. But how much do we REALLY know about it? In honour of Eurovision and IDAHOBIT (International Day Against Homophobia, Biphobia, Intersexism and Transphobia), let’s find out! Join us at Queer Caffee: Euroquizion in Club Tiffany on Maj 19th at 07.00 pm. For those of you who will already warm up during the quiz, you will also be able to show off your knowledge at the Eurovision karaoke at the end!

 

The event will be held in English.


Naslovna slika/cover design: Nuri Vidrih


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.

Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.

Kavarniške večere organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana. Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO. Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, Urad RS za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov