KAVARNIŠKI VEČER

Podrobnosti

  • četrtek | 3. decembra 2015
  • 20:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Z bučnim aplavzom na kavarniških večerih izrekamo dobrodošlico Z’borkam.

Feministični pevski zbor Z’borke je bil ustanovljen marca 2014. Nastal je kot reakcija na slovensko zborovsko sceno, po drugi strani pa na naših tleh predstavlja novo obliko feminističnega angažmaja. Zbor deluje nehierarhično in antikapitalistično. Petnajst deklet, ki jih umetniško vodi Pia Skušek, muzikologinja in študentka dirigiranja, prepeva pesmi, ki stremijo k razbijanju spolnih stereotipov, spodbujajo solidarnost in krepijo feministično zavest. Poslanstvo zbora je promoviranje prevečkrat zapostavljenih in pozabljenih (ženskih) skladateljic, izvajanje pesmi, uglasbljenih na besedila ženskih in feminističnih pesnic in opozarjanje na mizogina in seksistična sporočila, ki so vse prevečkrat navzoča tako v klasični zborovski glasbi kot tudi v popularni glasbi. Tako pomembni del programa predstavljajo tudi parodije na že obstoječe sporne pesmi.

Vabljene_i!

Prost vstop!

____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo. Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov