Kavarniški večer – Dan spomina na žrtve transfobije

Podrobnosti

  • četrtek | 19. novembra 2015
  • 20:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Kavarniški večer posvečamo spominu na transspolne osebe, katerih življenja so bila nasilno prekinjena zaradi transfobije in transmizoginije.

Od leta 1998 se namreč 20. novembra obeležuje dan spomina na žrtve transfobije (Transgender Day of Remembrance). Dan spomina bomo obeležile_i s prižiganjem sveč, branjem imen nasilno preminulih transspolnih oseb v obdobju enega leta, med novembrom 2014 in oktobrom 2015, ter z glasbo in avtorsko poezijo, ki ju bo izvajal_a oz. recitiral_a Filip.

Program bo povezoval_a Anja Koletnik (Zavod TransAkcija). Slednji je tudi soorganizator kavarniškega večera. Po programu se bo večer prevesil v druženje ob toplem čaju in prigrizkih. Vabljene_i!

Prost vstop!

____________________
Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo.
Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.
Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov