Foto krožek O-kvir: portret

Podrobnosti

  • ponedeljek | 12. januarja 2015
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) vabi na brezplačni fotografski krožek, ki poteka od oktobra 2014 do junija 2015 v Klubu Tiffany.

Na tretjem srečanju smo spoznavale nastavitve naših fotoaparatov in se učile kako jih najbolje izkoristiti. Spoznale smo tehniko risanja s svetlobo – light painting in naredile nekaj zanimivih fotografij, ki si jih lahko ogledate na google+ strani Foto krožek-okvir.

Naše naslednje srečanje, 12. januarja ob 19h, bo posvečeno portretu. Kako in kam postaviti osebo, naj oseba gleda v objektiv ali ne, kako jo osvetliti, kako zares ujeti njen pravi karakter in kako narediti »gasilsko« fotografijo malo drugače?

Daniel Masclet, francoski fotograf in teoretik pravi, da je najboljši portret tisti, kjer je model tako podoben, da je bolj podoben kot sam sebi. Za portretiranje, pravi, da so najpomembnejše tri stvari: um, oko in srce umetnika. Um, ki misli, preučuje, odmerja in izumlja. Oko, ki mora gledati in videti, ki otipava, odkriva in pomni, ter srce ki mora čutiti in ljubiti. Portret je lep kadar ga umetnik ustvari iz ničesar v pravem nepovratnem trenutku, ko se pokažejo atomi duše v sijaju oči….

V Klubu Tiffany bomo improvizirale studio, zaželeno je, da prinesete s seboj vaše fotoaparate, tako se boste lahko preizkusile v portretiranju.

Srečanja so enkrat mesečno, vsak drugi ponedeljek v mesecu od 19:00 do 21:00.
V foto krožek vas vabimo vse, ki bi želeli/e izvedeti kaj več o tehnični in vsebinski plati fotografije. Na urah foto krožka boste spoznavali/e priročne in zanimive tehnike fotografiranja kot so fotografiranje nočnega zvezdnega neba, panoramski posnetki (360°), večkratni posnetki, ustvarjalna uporaba bliskavice in podobno. Obravnavali bomo portret, krajino in reportažno fotografijo. Srečanja so namenjena tudi diskusijam in komentiranju fotografij. Predavateljica vam bo na razpolago pri vseh fotografskih dilemah in vprašanjih.

Foto krožek vodi fotografinja Jasna Klančišar. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije in prijava na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Tečaj omogočata ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov