Film Prepovedana ljubezen in žur Konzulat

V petek, 11.9.2009, vljudno vabljeni v Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany):

Forbidden love

– ob 22.30 na ogled dokumentarnega filma Prepovedana ljubezen (1992).

Film tematizira življenje lezbijk v 30ih, 40ih in 50ih letih v ZDA. Predstavi tudi poseben žanr  “pulp fiction”, ki je v 5oih in 60ih letih v ZDA v majhnih, poceni izdajah z mehkimi platnicami lansiral   “umazane” teme, kot so bile droge, kriminal in homoseksualnost. Mnogim lezbijkam je lezbični pulp fiction pomenil edino literaturo z lezbično vsebino. Hkrati je lansiral tudi prve pomembne in kakovostne pisateljice lezbičnih zgodb, npr. Ann Bannon. Film je del cikla  “Queer umetnost”.

– Žur Konzulat od 23.00  – 4.00.

Rolal bo DJ Duky.

Prispevek za žur je 3 eur do 24.00, po 24.00 je 5 eur.

Konzulat se je imenoval prvi legalni prostor v stavbi Lovcih, ki ga je Mestna občina Ljubljana l.1996 dodelila Društvu ŠKUC za izvajanje LGBT programov. Ob sredah so potekali gejevski, ob petkih pa lezbični večeri. Kasneje se je klub Konzulat preimenoval v gejevski klub Tiffany, Društvo ŠKUC pa je v Lovcih pridobilo za svoj program še prostor sedanjega lezbičnega kluba Monokel, Lastne sobe in pisarne ŠKUC Magnus.

Podrobno zgodovino LGBT prostorov v Lovcih najdete tudi na spletni strani Kulturnega centra Q pod razdelkom Zgodovina, zgodovino slovenskega LGBT gibanja pa v Škucevem zborniku ob njegovi 20.obletnici, ki ga je uredila Nataša Velikonja.

Hkrati vljudno vabljeni tudi na preostale dogodke v sklopu 16.obletnice AKC Metelkove, ki poteka od 10.9. do 12.9.2009.

Vabljeni!

Dogodek podpirata Urad vlade RS za komuniciranje in Mestna občina Ljubljana – Urad za socialo.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov