Duševno zdravje pri MSM

Klub Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q) vas vabi na tretji pogovor v ciklu Duševno zdravje in LGBT,

maids

ki bo v torek, 8.11.2011, ob 20h v klubu Tiffany.

Tokrat se bomo pogovarjali o povezavi med mentalnim zdravjem in seksualnim vedenjem pri gejih in moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. Pri pogovoru bomo izhajali iz evropske raziskave »MAIDS – razvoj HIV/aids in mentalnih zdravstvenih programov v državah Evropske unije«, pri kateri sodeluje slovensko Društvo Škuc Magnus. Projekt zajema Bolgarijo, Češko, Estonijo, Madžarsko, Latvijo, Litvo, Poljsko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo. V teh državah se s projektom želi opozoriti na povezavo med HIV-om/aidsom in mentalnimi boleznimi, ozavestiti predvsem zdravstveno stroko o povezavi med HIV-om in mentalnimi boleznimi, v nove članice EU prenesti dobre prakse, ki so na tem področju že prisotne v starejših članicah EU ter z vsem tem bolj učinkovito pomagati ljudem z dvojno ali trojno diagnozo (diagnoza HIV/odvisnost/mentalno obolenje).

Več o projektu si lahko preberete na MAIDS.

Pogovarjali se bomo z mag. Miranom Šolincem iz Škuc Magnusa in dr. Petrom Zajcem iz Kliničnega oddelka za mentalno zdravje v Ljubljani. Pogovor bo povezoval Mihael Topolovec.

Vabljeni/e!

Dogodek podpira MOL – Oddelek za zdravje in socialno varnost. Club Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q) is inviting you to the third debate evening in the cicle Mental health and LGBT,

maids

on Tuesday, 8.11.2011, at 20h in club Tiffany.

Our guests will be Miran Šolinc, SKUC Magnus, and Peter Zajc, PhD, Clinical department for mental health in Ljubljana.

Debate will be led by Mihael Topolovec.

Welcome!

Event is supported by Municipiality of Ljubljana – Department for health and social affairs.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov