Literarni večer – Nejc Rek Neyo

Podrobnosti

  • četrtek | 19. marca 2015
  • 19:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Klub Tiffany vabi na literarni večer in pogovor z Nejcem Rekom, ki je lani presenetil slovensko javnost z izdajo knjižnega prvenca Prepovedano.

Avtor o sebi in knjigi pravi:

Življenje me je v mnogih pogledih zaznamovalo predvsem v zasebnem pogledu. Zato sem se pred dvema letoma odločil, da zapišem svoje pozitivne in prav tako negativne izkušnje v knjigo, z naslovom PREPOVEDANO – gej razkrinkal slovensko sceno, kjer sem brez dlake na jeziku opisal svoje izkušnje na slovenski gej sceni. Knjiga je izšla 15.10. 2014 pri založbi Alpemedia. Naj povem, da sem na svoj končni izdelek izjemno ponosen. Moj namen ni bil s knjigo požeti slavo in se z njo finančno okoristiti, sama knjiga ima globlji pomen. Z njo sem hotel v ljudeh zbuditi zavest, da tam zunaj obstaja svet, ki je drugačen od tistega, ki nas učijo naši starši, predniki. Priznam, da sem si želel soočiti s predsodki, ki pestijo našo družbo, saj vendarle živimo v 21. stoletju in ni prav, da se takšne stvari pometajo pod preprogo, kot da ne obstajajo in ostajajo še vedno tabu teme.

Na kratko o vsebini knjige:
Avtobiografija je razdeljena na več različnih osebnih zgodb, ki si sledijo v logičnem zaporedju. Na 255 knjižnih straneh prepletam tematike kot so prijateljstvo, seks, ljubezen, droge, alkohol, nestrpnost družbe do istospolno usmerjenih, odnos s starši, prostitucija, propadla ljubezenska razmerja, iskanje sanjskega partnerja in še mnogo drugih slovenskih “tabujev”. V njej nisem pozabil omeniti tudi tistih posameznikov, ki si še vedno ne priznajo, da so geji, s tem pa uničujejo samega sebe ter globoko v sebi trpijo.

Vabljeni k obisku in prijetnemu druženju ob prebiranju knjige Prepovedano v klub Tiffany.

Dogodek podpirajo Mestna občina Ljubljana, JAK in JSKD.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov