Vabilo: scenaristično-filmska in filmsko-kritiška delavnica

VABILO NA SCENARISTIČNO-FILMSKO DELAVNICO

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, ponovno organizira brezplačno scenaristično-filmsko delavnico.

Scenaristični del s Suzano Tratnik in Majo Weiss
Sobota, 17. 11. 2018, 15h-19h, Metelkova

Ustvarjalki bosta predstavili svoje izkušnje s sodelovanja na evropski delavnici Scripteast, kjer sta razvijali scenarij Ime mi je Damjan po motivih istoimenskega romana. Udeleženke_ci bodo na podlagi izbranih prizorov iz scenosleda napisale_i scenarij, nakar bodo ustvarjene odlomke medsebojno primerjale_i in skupaj z vodjema delavnice iskale_i najboljše rešitve.

Filmski del z Majo Weiss – Avdicija za film Ime mi je Damjan
Nedelja, 25. 11., 11h-17h, Kinoteka

Snemanje s kamero vseh zainteresiranih za nastop v filmu Ime mi je Damjan in ustvarjanje kataloga za casting. Vaje v slogu na podlagi izbrane sekvence iz scenarija za film. Poziv na avdicijo za vse_i, ki jih zanima igrati vloge ali statirati v filmu Ime mi je Damjan, stare_i od 15 do 40 let, bo javno objavljen dva tedna prej. Avdicija z udeleženkami_ci se zmontira v kratki film, ki se prikaže na zaključku festivala v Kinoteki. Torej nastanek filma je 3. del celotne filmske delavnice. Film naredijo pod mentorstvom Maje Weiss udeleženke_ci delavnice – če imajo tehniko, naj jo prinesejo s sabo.

Prijave zbiramo do 1. 11. 2018 na mail ales.festival@gmail.com

Projekt / festival finančno podpira Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

VABILO NA KRITIŠKO DELAVNICO

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), v sodelovanju z Društvom slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI, ponovno organizira brezplačno filmsko-kritiško delavnico.
Ob ogledu izbranih filmov letošnjega Festivala LGBT filma bomo spoznavale_i specifike filmske forme in vsebine, filmskih kontekstov in zgodovine ter pisanja o filmu, s poudarkom na LGBT/kvir filmski kritiki. Delavnica bo potekala preko branja izbranega materiala, diskusij z mentorico in gostjami ter pisanja o izbranih filmih festivala. Pogovor bo potekal po ali pred vsakim izbranim filmom v času festivala. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani, dela po izboru glavnega urednika pa v reviji za film in televizijo Ekran. Ogled izbranih filmov je za sodelujoče na delavnici brezplačen.

Delavnice vodi filmska kritičarka Jasmina Šepetavc z gostjami.

Zaradi omejenega števila udeleženk_cev (do 10) zbiramo prijave na mail: jasmina.sepetavc@gmail.com (do 10. 11. 2018).

Projekt / festival finančno podpira Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov