Ustavimo hiv, ustavimo stigmo

Stigma in predsodki so sovražniki preventive, zato smo se ob svetovnem dnevu boja proti aidsu odločili za informacijsko kampanjo, ki s pomočjo videa in plakatov spreminja način, na katerega še vedno gledamo na hiv.

Hiv je mogoče zelo uspešno zdraviti, postal je kronično stanje, ki z dobro terapijo omogoča normalno pričakovano življenjsko dobo. Vsakdo s hivom, ki se zdravi že po samo nekaj mesecih dosledne uporabe zdravil ni več kužen in zato ne more več prenašati hiva.

Video tudi poudarja, da je konec strahu za hiv pozitivne ljudi.

Zaradi prenehanja kužnosti pri zdravljenju je spet možen tudi nezaščiten spolni odnos. Pričakovana življenjska doba je tako visoka kot pri hiv negativnih ljudeh.

“Mi lahko” je kampanja proti stigmi in kampanja za zdravljenje kot del preventive (ang. Treatment as prevention – TasP) in temelji na izjemni znanstveni pridobitvi in ​​sledi  širši mednarodni kampanji z imenom »U = U, Undetectable = Untrasmittable«, to je N je N – »nezaznavno = neprenosljivo«, po vsem svetu, s pomočjo javnih in zasebnih institucij, znanstvenih skupnosti, združenj in nevladnih organizacij.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov