ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

Vabljene_i, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušale_i v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Seveda se boste tudi spraševale_i, kaj je gejevska, lezbična itd. literatura, ter pogledale_i v zgodovino. Izvedele_i boste tudi kaj o objavljanju v revijah, o slovenskem in tujem založniškem prostoru, o možnostih prevodne dejavnosti, o diskriminatornih praksah do LGBTQ+ literature v slovenskem prostoru … in še marsikaj.

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, pesnik, prozaist, prevajalec in urednik.
Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in romanov ter prevajalka in sociologinja.

Delavnice bodo potekale od aprila do decembra na srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@gmail.com – lahko se pridružite kadarkoli v letu. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

O izbiri bodo prijavljene_i obveščeni po mailu. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bomo z vašim dovoljenjem objavile_i tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna, morda bo potrebna kotizacija. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov