Napad na Klub Tiffany

V petek, 1. novembra 2019, ob 6. uri zjutraj, po zaprtju kluba, je skupina nasilnežev napadla Klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani.

Napadalci so razbili vhodna vrata stavbe Lovci, v kateri se nahajata LGBT kluba Tiffany in Monokel, in vdrli v klub. Osebje kluba (člani in članice), se je pred nasilneži zateklo v notranje prostore in zabarakadiralo vrata. Napadalci so hoteli priti do njih, razbijali po hodniku in vratih, jih zmerjali in grozili z: “kje ste pičke, pridite ven, pedri!”. Poškodovali so hodnike stavbe in razbili okna na stavbi Lovci. Ogroženi člani in članice so močno pretreseni. K sreči nihče ni bil poškodovan. Policija je bila o napadu nemudoma obveščena, ob prihodu policije so napadalci pobegnili.

V društvu ŠKUC, sekciji Magnus in LL nasilni dogodek odločno obsojamo in pozivamo pristojne organe, da ukrepajo proti nasilnežem v skladu z zakonom. Izredno zaskrbljeni smo, ker s homofobijo motivirano nasilje in kazniva dejanja naraščajo. Samo v zadnjem mesecu smo bila priča dvema nasilnima napadoma na LGBT osebe v Sloveniji. Vsako nasilje, sovražno dejanje na osnovi spolne usmerjenosti ali spolne identitete, spodbujanje in širjenje sovraštva do LGBT manjšin, je potrebno takoj ustaviti!

Morebitne očividce prosimo, da informacije posredujejo policiji ali nam.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov