Lezbomanija prejela nagrado WoW

V ponedeljek, 8. marca 2021, so bile podeljene nagrade 𝗪𝗼𝗪 (𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗼𝗻 𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻), s katerimi v Mestu žensk tudi letos usmerjajo pogled v feministične junakinje, borke za enakost in pravice žensk, borke za skupno in skupnost, spregledane šampionke prizadevanj za boljši svet.

Nagrado WoW je letos prejela tudi oddaja Lezbomanija, lezbična in LGBTQ+ mesečna radijska oddaja na Radiu Študent, na sporedu že od leta 1998, katere idejni vodja in prva urednica je bila Nataša Sukič, od oktobra 2015 pa je njena urednica Urška Sterle.

Lezbomanija je medijski projekt sekcije ŠKUC LL in je namenjena (sub)kulturnemu izrazu LGBTQ+ skupnosti, katere izhodišče je vsakdanje življenje lezbijk in LGBTQ+ oseb ter odpiranje prostora upora proti družbenim predsodkom do homoerotičnega življenjskega sloga. Gre za oddajo za kalibriranje sluha in posluha, izobraževanje in kvarjenje mladine, predvsem pa edinstven prostor, ki ohranja, ustvarja in živi LGBTQ+ kulturo.

Kot je zapisala Nataša Sukič pa nagrada ne gre le njej in Urški Sterle, pač pa tudi vsem dolgoletnim sodelavkam in sodelavcem z LGBT+ scene: Tatjani Greif, Suzani Tratnik, Nataši Velikonja, Marini Gržinić, Tjaši Kancler, Zali Hriberšek, Sari Lubej, Vesni Vravnik, Nini Dragičević, Nini Hudej, Alešu Zobcu, Mihaelu Topolovcu in številnim drugim, ki so v vseh teh letih pripravljali prispevke, recenzije, intervjuje, kolumne, komentarje, opravljali ulične ankete in pripravljali glasbeno opremo zanjo, hkrati pa predstavlja priznanje Radiu Študent, ki je odprl prostor družbenim manjšinam, in seveda tudi sekciji ŠKUC LL.

Sicer pa so letos v spletni kampanji zbiranja nominacij v Mestu žensk, društvu za promocijo žensk v kulturi, prejeli več kot 180 predlogov. Petčlanska komisija je iz raznolikega nabora nominirank za družbeno pravičnost izbrala pet nagrajenk. Nagrado se poleg Lezbomanije prejele še Zana Fabjan Blažič, aktivistka na področju podpore in solidarnosti z begunkami in begunci, Rdeče zore, mednarodni feministični in kvirovski festival, Aigul Hakimova, borka za pravice izbrisanih, brezposelnih, migrantskih delavk in delavcev ter begunk in beguncev, in Gabrijela Simetinger, seksologinja, ginekologinja, specialistka spolne medicine in porodničarka.


Vir: MMC, FB

Foto: Nada Žgank

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov