24. obletnica AKC Metelkova mesto‎ v Klubu Tiffany

V septembru prazujemo obletnico Metelkove mesta (8.-10.9.2017) in tudi letos bo LGBTQ program pester.

PETEK 8.9.2017

19:30 – LFU: Lezbični kinoklub – Dyke Hard
Obletniški kinoklub tokrat gosti švedsko lezbično, kvirovsko, gejevsko, trans* komedijo&mjuzikel, ki parodira kriminalke B žanra in znanstveno fantastiko. Film je poklon vztrajnosti, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in humorju režiserke ter lokalne LGBTQ skupnosti.

23:00 – Tiffany Reunion
Ob 24. obletnici zasedbe Metelkove in prostorov, v katerih se je skozi leta oblikoval Klub Tiffany, vas vabimo, da se nam pridružite! Praznovale_i bomo leta, ki jih je odlikoval upor, trdna volja in predvsem drama!

SOBOTA 9.9.2017

Z(a)jebimo spol!

18:00 – Gender Bender delavnica – delavnica ironičnega preoblačenja
»Ali si moški ali ženska?« je vprašanje, na katerega velikokrat naletijo osebe, ki družbeno ne ustrezajo normam in pričakovanjem binarnosti moški-ženska in iz tega izhajajoče manifestacije maskulinosti-feminilnosti ter spolnega izraza. Si sit_a tega? Na delavnici bomo skupaj skušale_i raziskovati maskulinosti in feminilnosti, iskati vsa vmesna polja ter v varnem prostoru preizpraševati in spreobračati vsiljene binarnosti.

23:00 – Gender Bender Party
Praznovanje skrivnostne lepote skozi plesno emancipacijo, preoblačenje in politika varnih prostorov. Vse to in še več je gender bender zabava v klubu Tiffany. Z obleko, makeupom in plesom osvobodimo naše spole družbenih pričakovanj. Naj nas naši dodeljeni spoli ne omejujejo. Za (vsaj) eno noč bodimo svobodne_i!

Vabljene_i, da skupaj praznujemo zasedbo, ki je omogočila klubsko delovanje in obstoj gejevske in lezbične scene!

Več info: https://www.facebook.com/events/321617901583624/

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov