Javni poziv za programske vsebine 2023

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany.

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT+ skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT+ posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti. V letošnjem letu posebno pozornost namenjamo vsebinam, ki se dotikajo 30. obletnice zasedbe prostorov AKC Metelkova mesto, vsekakor pa k prijavi spodbujamo tudi druge ideje, projekte, posameznice_ke in kolektive, ki bodo obogatili kulturno, družabno in mladinsko dogajanje v LGBT+ skupnosti.

Predloge za sodelovanje v programu pošljite na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com in pripišite v katerem programskem sklopu želite sodelovati.

Predloge sprejemamo do 28. februarja 2023.


KLUBSKI IN DJ PROGRAM

DJ (pop ali elektronska glasba)

Klub Tiffany vabi nove sile v svoj nočni klubski program. Če želite sodelovati, nam pošljite kratek mix (30 min) za katerega mislite, da bo primeren za naše občinstvo na klubskih večerih in naštejte svoje izkušnje.

Programsko zaokroženi klubski večeri

Želite organizirati klubske večere s posebno tematiko, izbranimi DJi in žanrsko glasbo? Pošljite nam kratek koncept in predstavitev ustvarjalk_cev (max 1. stran).

Klubski performativni program

Nastopate, plešete in ustvarjate dela primerna za predstavitev na klubskih večerih? Pošljite nam svojo predstavitev in opis dela.


DRAG, PERFORMANS IN GLEDALIŠČE

Gledališki in performerski program

je namenjen performerjem_kam, gledališkim in plesnim ustvarjalcem_kam, ki želijo svoje delo predstaviti občinstvu kluba Tiffany. Pošljite nam kratko predstavitev in opis dela.


LITERATURA

Literarni večeri

Ustvarjate na področju literature in se želite predstaviti LGBT+ občinstvu? Pišite nam in pošljite vašo predstavitev.

Organizacija literarnih večerov in pogovorov

Imate radi literaturo? Pridružite se Tifanijevemu literarnemu programu, kot: moderator_ka, bralec_ka, izvajalka_ec bralnega krožka … Pošljite nam kratek opis svojih literarnih zanimanj in izkušenj.


VIZUALNA UMETNOST

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Tiffany. Prednost bodo imeli koncepti, ki vsebinsko obravnavajo LGBT+ teme. Dobrodošla so tudi dela, ki LGBT+ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno.

Pošljite nam CV avtorja_ice ali skupine in kratek opis projekta.


GLASBENI PROGRAM

Imate skupino? Nastopate solo? Kakorkoli, Tifanijev oder vas vabi, da predstavite svoje delo javnosti.

Pošljite nam posnetek in kratko predstavitev.


SOCIALNI IN MLADINSKI PROGRAM

Socialni in mladinski program je usmerjen v raziskovanje in opolnomočenje LGBT+ skupnosti. Poteka v obliki pogovorov,  delavnic in drugih družabnih aktivnosti. Tematsko je razdeljen na pogovore o LGBT+ skupnosti, pogovore o gejevskem seksu in drogah, kavarniške večere, večere družabnih iger,  filmsko – pogovorne večere in različne delavnice.

Če želite pomagati pri organizaciji mladinsko – socialnih programov, nam pošljite kratko predstavitev in svoje želje.


MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE

V svojo ekipo vabimo tudi posameznice_ke, ki želijo sodelovati pri organizaciji in izvedbi programskih večerov (npr. družabne igre, kvizi, srečelovi, ogledi filmov, likovne delavnice, izleti, pogovori, bralni krožki, …) namenjenih druženju različnih generacij LGBT+ oseb, ki se v ostalih programskih vsebinah ne vidijo, imajo pa željo po srečanjih in druženju s svojimi vrstniki in drugimi generacijami.

Če želite organizirati ali sodelovati pri izvedbi tovrstnih srečanj nam pošljite svojo kratko predstavitev in vsebinski predlog za srečanja, za katere menite, da bi ustrezali in nagovarjali različne generacije LGBT+ oseb. Še posebej toplo vabljeni 50+ in naši seniorji.


STROKOVNA PREDAVANJA IN TEORETSKA SREČANJA

K sodelovanju vabimo teoretsko podkovane osebe z različnih strokovnih področij, ki bi želele svoje znanje in/ali družbenokritične misli deliti s širšim občinstvom. V prijavi poleg kratke osebne predstavitve in ozadja zanimanja za področje posredujte tudi povzetek vsebine oz. kratek opis teme predavanja ali seminarja, ki naj se vsaj posredno dotika življenj LGBT+ oseb.


Torej, če želite soustvarjati program v LGBT+ skupnosti, nam pišite na kulturnicenterq@gmail.com, do 28. februarja 2023!


Kratek opis Društva ŠKUC in Kluba Tiffany:

ŠKUC je ena najvidnejših nevladnih organizacij neprofitnega značaja kulturno umetniške produkcije v Sloveniji. Ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, status mladinske organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju. 

ŠKUC – Kulturni center Q / Klub Tiffany je varen klubski in projektni prostor LGBT+ skupnosti v katerem izvajamo številne programe, ki so primarno namenjeni LGBT+ osebam (lezbijkam, gejem, biseksualnim, transspolnim, interspolnim, nebinarnim, queer osebam).

ŠKUC je članica mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji in je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.


Sledite nam lahko tudi na:

ŠKUC

Kemseks 

Facebook:

Klub Tiffany

Magnus

Škuc 

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov