Drag King delavnica z Dorijanom Mavričnim

Delavnica je v klubu Tiffany potekala v dveh delih, v torek, 13. junija, in v sredo, 14. junija, vsak dan od 17. do 20 ure. Udeležili so se je trije bodoči kralji preobleke. Zasedba je bila dokaj mednarodna, udeležili so se je po en predstavnik iz Avstrije in Makedonije in en iz Slovenije.

Dorijan Mavrični je pripravil izobraževanje v angleškem jeziku, po potrebi pa je poskrbel za dodatno razlago v slovenščini. Prostor v Tiffanyu je za navdih in lažjo predstavo opremil s fotografijami različnih drag kraljev, ki so popularni po svetu. Za vzdušje je v ozadju vrtel glasbo s sesznama, ki so ga sestavljale klasične drag king pesmi, pa tudi take bolj specifične, ki so jih za svoje nastope že uporabili drugi kralji.

V prvem delu so udeleženci, pod vodstvom Dorijana Mavričnega, izdelovali kolaže. Z lepljenkami so vizualizirali svoje bodoče drag king like. Iz različnih revij, ki so jih prinesli s seboj, so izrezali motive, ki naj bi po njihovi presoji pomagali definirati njihov lik. Poseben poudarek je bil na razmisleku o barvi, teksturi in na treh v naprej opisnih značilnosti njihovega bodočega drag lika.

V drugem delu so se udeleženci seznanili z osnovami oblikovanja make-upa. Dorijan Mavrični jim je pokazal postopek nanašanja ustreznih ličil po korakih, naučil jih je poudariti specifične podrobnosti, nato pa so se ličenja bodoči kralji lotili sami. Hitro so razumeli skrivnosti in poudarke pri specifičnem ličenju, če pa se je komu pri postopku slučajno kaj zataknilo, se mu je Dorijan posvetil bolj podrobno.

Vsak od treh udeležencev razvija svojevrsten drag king stil. Prvemu je blizu heavy metal stil rock legende, drugi namerava razviti lik pop zvezdnika v stilu Tošeta Proeskega, tretji pa namerava postati urejeni kabaret gentleman.

Drag imen si udeleženci na tej delavnici še niso izbrali. Dorijan iz izkušenj poudarja, da se imena razvijajo dlje časa, novi kralji pa jih bodo zanesljivo potrebovali, še preden naznanijo svoj prvi nastop na odru.

Delavnica je trajala le dva dni, saj je bila posvečena predvsem osnovam. Širši sklop vsebin, kot je na primer izbira glasbene podlage, lipsync in nastopanje na odru, bi seveda zahteval večji časovni obseg. Scena drag kraljev je v Sloveniji zelo skromna, če jo primerjamo s količino drag kraljic. Dorijan Mavrični upa, da bo s tovrstnimi delavnicami lahko širil svoje znanje in izkušnje, tokratnim udeležencem pa je zaželel, da bi jih čim prej videli na odru!

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov