x ŠKUC: Spol in sporočanje [DELAVNICA DISKURZA]

Podrobnosti

  • četrtek | 9. novembra 2023
  • 18:30 - 21:00
  • Klub Tiffany, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Seciramo dobre in slabe prakse v sporočilih o transspolnosti. S kladivom.

Prava beseda te zadene kot strela. Postanimo strelovodkinje_. Pokukale_ bomo v sive cone sovražnega govora v medijskih in drugih objavah o trans* osebah in se opremile_ s komunikacijskimi orodji.

Učile_ se bomo našim sporočilom dodajati silovitost, prav tako pa bomo dekodirali_ evfemizme in druge skrivnostne vidike jedrnatosti. Jezik je zahrbtna igra, kako jo bomo igrale_? Na kratko: po svoje.

V Tiffany in na spletu, ob šestih zvečer. Možnost neviht.


Dogodek v okviru Festivala Transformacije 2023 – Na koncu jezika organizira: Zavod TransAkcija v sodelovanju s ŠKUC-Kulturnim centrom Q/Klub Tiffany.

Dogodek podpira ILGA.


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov