Tiffany ARTikulacija: Rožnati trikotnik

Podrobnosti

  • četrtek | 28. marca 2019
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova cesta 24 1000 Ljubljana

Vljudno vabljeni_e na četrto Tiffanyjevo Artikulacijo, kjer bomo vstopili_e v gledališke vode, saj bomo gostili ustvarjalce_ke predstave Rožnati trikotnik.

Predstava, ki je nastala v koprodukciji Društva ŠKUC, Cankarjevega doma in Zavoda kolaž je doživela svojo premiero decembra 2018.
Tematizija poboj LGBT oseb, ki so bile v predvojni Nemčiji označene z rožnatim trikotnikom in s tem tudi obsojene na delo in smrt v taboriščih. Skozi to ljubezensko zgodbo spoznamo kruto zgodovino pobojev LGBT oseb in se potopimo v njihovo bolečino in upanje na boljši jutri, ki tudi v današnjem času nosi pomembno sporočilo o nenehnem bojevanju proti zatiranju.

Vpogled v predstavo bosta prispevala režiser Alen Jelen in igralec Rok Kravanja. Pogovor bo moderiral Miha Satler.

Dogodek organizira ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany)
Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

————————–————

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.
____________________

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov