Tiffany ARTikulacija: Andrej Brumen Čop

Podrobnosti

  • sreda | 22. maja 2019
  • 20:00 - 22:00
  • Masarykova cesta 24 1000 Ljubljana

Vabimo vas na Tifanijevo Artikulacijo. Večer kjer spoznavamo in predstavljamo različne umetnike_ce in njihove prakse.

Gostili bomo priznanega slovenskega umetnika Andreja Brumna Čopa.
Je eden izmed vidnejših predstavnikov slovenske sodobne likovne umetnosti in aktiven tudi izven naših meja.
Njegov umetniški opus obsega veliko različnih tematik, izstopajo pa predvsem tiste, kjer preizprašuje izrazito osebna doživljanja, tesnobne izkušnje, družbo ter medsebojne odnose okoli njega. Hkrati pa v njegovih slikah najdemo harmonično občudovanje narave in iz nje vzete simbolične podobe. Je eden izmed redkih umetnikov na domači sceni, ki v svojih delih obravnava tudi homoseksualnost in občutja, ki izvirajo iz njene stigmatizacije v širši družbi.

V pogovoru se bomo na sprehodili skozi njegov opus, obravnavo homoseksualnosti v njegovi praksi ter prepletenosti njegovega življenja in umetniškega ustvarjanja, ki pri njemu vedno hodita z roko v roki.

Vabljeni_e!

Pogovor bo vodil Miha Satler

————————–————

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.
___________________

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov