Tiffany ARTik predstavlja: #392685 in Menažerija

Podrobnosti

  • četrtek | 2. julija 2020
  • 18:30 - 19:00
  • Masarykova cesta 24, 1000 Ljubljana

S Tiffany ARTikom, artističnim butikom, želimo kvir* umetnikom_icam in širši slovenski alternativni kulturi omogočiti dostop do fizičnega prostora, kjer se predstavijo in lahko svoja dela tudi ponudijo v odkup javnosti.

Tiffany ARTik je dostopen v obratovalnem času Kluba Tiffany.

Več o Tiffany ARTik si lahko preberete v povezavi ⬇️:
https://www.kulturnicenterq.org/tiffany-artik/

*kvir je mišljen kot miselnost oziroma sistem vrednot in ne spolna usmerjenost in/ali izraz

Tokrat v Tiffany ARTik na pogovor in predstavitev svojih oblačil prihaja kolektiv #392685 in Menažerija.

Kolektiv #392685  ustvarja kose, ki so unikatni v celoti, ali pa se kroj ponavlja in se unikatnost doseže z detajli. Oblikovna črna nit so poigravanje z asimetričnimi elementi in kombinacijami materialov ter spogledovanje z avantgardo, apokalipso in fantazijo. Trenutno gre za oblačila, modne dodatke in nakit, vendar se dopušča možnost za izstop izven teh okvirjev.

Kolektiv #392685 kot simbol

Sama številka izvira iz pesmi Za ljudi skupine O! Kult, kjer pravi:

Dali ste mi vaše ime.

Dali številko 392685.

Da nadzirate mojo svobodo,

Da nadzirate moje gibanje.

Svoboda je prevara!

Prevara, prevara, zafukana prevara!

Kolektiv so: Idejni vodja Matej Kramer in dipl. diz. (VS)  Lina Brajlih, ki se izražata s škarjami in šivanko, ter dipl. prof. likovne umetnosti Katja Škorjanc, ki skrbi za internetno podobo in prepoznavnost.


                                 

 

Menažerija je umetniška znamka Iris Pokovec, ki deluje od leta 2017. Iris Pokovec je magistrica slikarstva in samozaposlena v kulturi, vso svojo umetniško produkcijo pa komunicira skozi Menažerijo. 


Namen znamke Menažerije je narediti umetnost zanimivo širši javnosti, pri čemer svojo misijo komunicira s pomočjo orodij trendov in popularizacije, dela sama pa so grajena na humorju, možnostih interakcije publike z umetniškimi predmeti, alteraciji mnogih aspektov umetnosti in uvajanju sodobnih (ne)uporabnih dekorativnih kuriozitet v posamezničin_kov vsakdan.

POMEMBNO:
Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.
 
Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.
 
Upoštevajte priporočila NIJZ dostopna na povezavi:
https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_organizatorje_prireditev_za_preprecevanje_sirjenja_okuzbe_z_virusom_sars-cov-2.pdf

Dogodek podpirata Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana.


ŠKUC Kulturni center Q obvešča:
Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.
Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.

.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov