Mavrične rime

Mavrične rime

Podrobnosti

  • sreda | 25. maja 2022
  • 19:00 - 21:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
KAJ?

Četrta edicija Mavričnih rim – serije pesniških večerov namenjenih novim glasovom – z razliko: za tiste nove glasove, ki se najdejo pod oznako LGBTQ+.

ZAKAJ?

Ker pesmi včasih vseeno potrebujejo več kot le papir, potrebujejo živ odziv. Ker je za novince_ke vedno težje najti prostor, ki jih sredi vsesplošnega hrupa posluša in zna slišati, ki jih razume in sprejema.

Po vzoru Mladih rim je naša želja sestaviti serijo literarnih večerov, na katerih bi se predstavljale_i LGBTQ+ avtorji_ice. Novim avtorjem_icam je že sicer izziv vstopiti v literarno polje ter se soočiti s publiko, za LGBTQ+ avtorje_ice pa lahko to predstavlja še dodaten izziv, saj je slovensko okolje še zmeraj precej nesprejemajoče, pa tudi prevladujoča literarna scena prepogosto vidi LGBTQ+ tematiko kot postranskega pomena in s tem, hote ali nehote, vrši pritisk na ustvarjalce_ke, da svojo izkušnjo prilagodijo večinski. Prvenstveno so Mavrične rime odprte za poezijo, a tudi za vse hibridne zvrsti povezane s poezijo. Mavrične rime tako želijo LGBTQ+ avtorjem_icam ponuditi prostor, kjer bi se lahko redno srečevale_i s publiko v varnem, sprejemajočem okolju in preverjale_i svoje nastajajoče pisanje in srečevali tudi druge avtorje_ice – kar je nedvomno izjemnega pomena za ustvarjalce_ke, ki so na začetku svojega literarnega ustvarjanja.

Želiš svoje ustvarjanje predstaviti publiki?

Prijaviš se lahko na kentaver@gmail.com ali na FB strani Mladih rim.

Na mavrično poezijo!


Mavrične rime potekajo v soorganizaciji ŠKUC-Kulturnega centra Q / Kluba Tiffany in KUD Kentaver.


Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov