LFU: Cikel Lezbično zdravje I.

Podrobnosti

  • sreda | 29. januarja 2014
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova 24, Ljubljana

Lezbično-feministična univerza vas vabi na I. delavnico v ciklu Lezbično zdravje, ki bo v sredo, 29.1.2014 ob 19.00, v klubu Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q).

Raziskale bomo teme, ki se tičejo našega telesnega in duševnega zdravja v različnih življenjskih obdobjih, prostorih in situacijah. Predstavile bomo izsledke raziskav o lezbičnem zdravju in preventivi iz drugih držav.  Pogovarjale se bomo o dostopu do informacij o zdravju in do različnih vrst zdravstvene oskrbe in delile najboljše prakse. Spoznale bomo tudi feministične analize in kritike zdravstvene preventive ter oskrbe žensk. Nadaljnje aktivnosti v tem ciklu bomo osnovale glede na potrebe, ki jih bomo izrazile med delavnico.

Se vidimo!

Nekaj zloženk in poročil na temo lezbičnega zdravja: Lesbian health – myths and realities (ILGA), Thanks for the mammaries (Stonewall), Sexual health information for women who have sex with women (NHS), Beating about the bush (Stonewall), Lesbian&Bisexual women´s Health (ILGA).

Glasbena poslušalnica – Carolina Brauckmann

carolina brauckmann 1 carolina brauckmann 2

Carolina Brauckmann je kultna nemška lezbična in feministična glasbenica, skladateljica, pianistka, pevka in aktivistka. Imenujejo jo »dama lezbičnih šansonov«. Med in po delavnici bomo prisluhnile izboru pesmi s ploščka »The best of Carolina Brauckmann«, jagodnega izbora iz njenega 30-letnega ustvarjanja.

Vabljene! Več informacij dobite na strani LFU.

V februarju LFU napoveduje:

– petek, 7.2. 2014 ob 19.00 – II. del študijsko-bralnega cikla Simone de Beauvoir na temo »Lezbijka« in Glasbena poslušalnica s Chavelo Vargas.

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov