LFU – Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I. in Laurie Anderson

Podrobnosti

  • torek | 10. februarja 2015
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Lezbično-feministična univerza
vas v torek, 10. februarja 2015 ob 19.00, vabi v Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) na
bralni krožek Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I.

Na naslednjem ciklu dveh bralnih krožkov bomo obravnavale izbrane eseje lezbične feministke Adrienne Rich iz knjige O lažeh, skrivnostih in molku (Založba ŠKUC, Lambda, 2003, prevod: Suzana Tratnik). Na prvem krožku se bomo osredotočile na besedila, v katerih je izražena predvsem feministična perspektiva, naslednjič pa se bomo posvetile poglavjem z bolj izpostavljenim lezbičnim vidikom, čeprav se lezbičnost in feminizem v pisanju Adrienne Rich ves čas skorajda neločljivo prepletata.

Za prvič si preberite naslednje eseje: »Predgovor: o zgodovini, nepismenosti, pasivnosti, nasilju in ženski kulturi« (str. 5-23), »Antifeministka (1972)« (str. 63-76) in »Materinstvo: sodobna nevarnost in kvantni preskok (1987)« (str. 245-257).

V glasbeni poslušalnici pa se bo vrtela kultna ameriška umetnica, ki deluje tako na področju glasbene kot vizualne umetnosti, Laurie Anderson.

Več o dogodku na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2015/02/04/adrienne-rich-o-lazeh-skrivnostih-in-molku-i-in-laurie-anderson/

Krožek bo vodila dr. Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov