Koncert: LIZETTE LIZETTE (SWE)

Podrobnosti

  • ponedeljek | 3. junija 2024
  • 20:00 - 23:59
  • Gala Hala, Ljubljana

ŠKUC in Kapa predstavljata:

? LIZETTE LIZETTE (SWE) ?
+ Anemagenta

Pripravite štikle, platforme in korzete, pridite iz omare in oblecite se v katerikoli spol! Ali pa v nobenega! V Ljubljano prihaja en_a in edina_i Miss Gendered 2022 – Lizette Lizette!

Ne-binarna kvirovska glasbena ikona, Lizette Lizette, v svoji glasbi neustrašno izpostavlja svoje izkušnje in izkušnje kvir oseb po svetu. Inspiracijo črpa iz “Club Kidz” subkulture, progresivnega housa iz začetka 90ih, synth-popa in evropske EBM scene.

Vse od svojega studijskega prvenca “Queerbody” (2017) ima hitro rastočo skupnost oboževalk_cev tako doma na Švedskem, kot tudi v Nemčiji in ZDA. Februarja 2019 je Lizette izdala_ svoj drugi album ‘NON‘, ki so ga pohvalili britanski QX, revija Kaltblut, Billboard, Queerty, Pop Justice in številni drugi.
Lizette se zdaj vrača z novo izdanim albumom „Miss Gendered“, ki je hkrati krhek in provokativen. Skupaj z Gabrielom Wagnbergom na sintih in Katarino Delin na dumpadu vedno poskrbijo za izjemno doživetje. Nepredvidljiv in očarljiv nastop v živo je zagotovljen!!

“Leigh Bowery očitno prišel z neba in novi zvezdnici_ku Lizette Lizette podaril jakno z motivom prsi. Respect!“ – švedski glasbeni kritik Frederik Strage


Music policy: synth-pop/house/electro/EBM/queerbody/alt-pop


Vstopnina / Entrance fee: 10 € v predprodaji (Gala hala na dogodkih ter Info center ŠKUC), 13 € na dan koncerta


V sodelovanju s festivalom Lezbična četrt in glasbenim ciklom Ciklon ter podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo.

MOL-mestna-obcina-ljubljana    MK-ministrstvo-za-kulturo


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov