Kavarniški večer: koncert skupine Croon

Kavarniški večer: koncert Croon

Podrobnosti

  • četrtek | 15. septembra 2022
  • 20:00 - 22:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

V četrtek, 15. 9. 2022, vas ob 20. uri vabimo na prvi Kavarniški večer v novi sezoni, ki jo začenjamo s koncertom skupine Croon.

Croon je štiričlanska glasbena formacija, ki na alternativni sceni deluje od 2015 z avtorsko glasbo. Bend v osnovi raziskuje polje rock-a, navdih pa najdejo v prepletanju in združevanju raznih zvrsti od bluesa, rock psihedelije, grunge vplivov in deloma tudi stonerskih dodatkov.

Z močnim front vokalom, osebno-izpovednimi ter družbeno-kritičnimi besedili Croon popelje poslušalca v raziskovanje predstavljenih zvočnih pokrajin – in hkrati v ustvarjanje svojih lastnih.

Tina Mirošič – vokal, kitara
Maja Pahor – bas, kitara, vokal
Petra Hrovatin – klaviature
Pia Skušek – bobni

Urška Čuk (Rastrlab) – vizualije

Se vidimo v Tifli!


The opening of the new season of Cafe Nights with a Croon concert will be held at the Tiffany club on Thursday, 15th of September 2022, at 8 pm.

Croon is a four-member musical group that has been working on the alternative scene since 2015 with original music. The band basically explores the fields of rock, and they find inspiration in the interweaving and combining of various genres from blues, rock psychedelia, grunge influences and partly also stoner additions.

With strong frontal vocals, personal confessional and socially critical texts, Croon takes the listener to explore the presented soundscapes – and at the same time to create their own.

Tina Mirošič – vocals, guitar

Maja Pahor – bass, guitar, vocals

Petra Hrovatin – keyboards

Pia Skušek – drums

Urška Čuk (Rastrlab) – VJ


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.

Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.

Kavarniške večere organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana. Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO. Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, Urad RS za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov