Hiša resničnosti: pop up razstava – edicija Tiffany in Monokel

Podrobnosti

  • sobota | 15. februarja 2020 - četrtek | 20. februarja 2020
  • 19:00 - 19:00
  • Masarykova 24 1000 Ljubljana

“Videle_i boste, da ni nič, kot se zdi na prvi pogled,” so besede, s katerimi se predstavlja Hiša iluzij, – trenutno eden najbolj popularnejših muzejev v Ljubljani. V njem kjer je mogoče najti več kot 40 eksponatov, ki vas bodo popolnoma zmedli.

Tudi v Hiši resničnosti, žal, nič ne bo tako, kot se zdi na prvi pogled.

Hiša resničnosti je pop up razstava, ki interaktivno predstavi rezultate raziskave Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji. Preko vsakdanjih predmetov in eksponatov, izdelanih v kulturi naredi sam_a, ponuja senzibilen vpogled v intimo življenj transspolnih oseb v Sloveniji.

Zgrajena je tako, da cisspolnim osebam, kolikor je le mogoče, prvoosebno približa uvide v vsakdanje življenje transspolnih oseb. Transspolnim osebam pa z legitimacijo vsakdanjih življenj in izkušenj, četudi pogosto zelo utesnjujočih in napornih, sporoča, da so naša življenja pomembna in vredna upodobitve.

Si upaš sprehoditi se skoznjo? Nam jo boš pomagal_a preurediti?

******************************************************************************
Raziskava Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji je dostopna na povezavi: https://transakcija.si/2019/11/15/rezultati-raziskave-vsakdanje-zivljenje-transspolnih-oseb-v-sloveniji/

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov