Delavnica kvačkanja

Podrobnosti

  • sreda | 27. marca 2024
  • 18:00 - 22:00
  • Klub Tiffany, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Si želiš naučiti kvačkati in ne poznaš nikogar, ki bi te izučil? Si pod stresom in nimaš časa za meditacijo?  Potem je delavnica kvačkanja kot nalašč zate.

Kvačkanje je namreč odličen način sprostitve v tem hitrem tempu življenja, polnem stresa. Večina sicer misli, da je kvačkanje staromodno, le malo pa jih pozna vse koristi te starodobne ročne spretnosti za zdravje. Pri kvačkanju gre namreč za ponavljajočo se dejavnost, pri kateri se možgani znajdejo v podobnem stanju kot med meditacijo in jogo. Ročna dela znižujejo raven stresnega hormona kortizola v krvi in pripomorejo k nižjemu krvnemu tlaku. Kvačkanje ima po raziskavah tudi terapevtski učinek z delovanjem proti anksioznosti in depresiji. Ugotovljeno je tudi, da izboljšuje spomin in kognitivne funkcije, pri mlajših pa tudi matematične spretnosti.

In ker smo velikokrat napeti, nas razjedajo negativne misli in bi včasih od jeze napadli vse okoli sebe, smo se odločili, da bomo raje zgrabili za volno in kvačko ter se na zdrav način sproščali.

Če se želiš naučiti kvačkati in sproščati z nami, te vabimo, da se nam pridružiš. Za nekaj materiala bo poskrbljeno, zaželeno pa je, da prinesete svojo kvačko in 100% volno/poliester ali mešanico (standardne debeline 3,5 ali 4,5 mm, 100 g klopčič bo zadostoval), odsvetujemo črno barvo.  

Na delavnico se prijavite z obrazcem na povezavi: https://forms.gle/NLyejmfZUBWTjtja8

Delavnica je brezplačna in namenjena začetnikom, predhodne prijave pa so zaradi omejenih mest tokrat obvezne.

Vabljene_i!


Delavnico bo vodil: Filip Kračman


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov