Artopolis: Novi trg

Artopolis: Novi trg

Podrobnosti

  • četrtek | 2. septembra 2021 - četrtek | 16. septembra 2021
  • 18:00 - 17:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Lepo vabljene_i na odprtje in obisk Artopolisove prve razstave: Novi trg, v četrtek, 2. septembra, ob 18. uri v prostorih Kulturnega centra Q (Klub Tiffany).

Razstava Artopolis: Novi trg je vpogled v aktualno stanje sodobne slovenske umetniške produkcije in razmislek o njeni prihodnosti.

Izbrana dela raziskujejo položaj umetnice_ka in funkcijo, ki jo opravlja dejanje ustvarjanja, v trenutnem okolju. Sproščena igra in iskrena radovednost sta postavljeni v kontrast propagaciji jedrnih načel in odzivov na trenutno družbeno dogajanje v Sloveniji.

Novi trg je trenje med odkrivanjem lastnega bita in razkrivanjem splošnega dogajanja. Neizbežna disonanca, ki utira nove poti in ohranja preverjena načela.

Sodelujoče_i umetnice_ki: Petra Bajić, Julija Baša, Urša Čuk, Jure Kralj, Črt Mate, Meta Mežan, Iris Pokovec (Menažerija), Črt Vučko in Jon Žagar.

Kurator: Matej Tomažin

Izvršna producentka: Iris Pokovec


FIZIČNA RAZSTAVA

Otvoritev fizične razstave: 2. 9. 2021 ob 18. uri v prostorih Kulturnega centra Q.

Trajanje fizične razstave: 2. 9. 2021 – 15. 9. 2021.


SPLETNA RAZSTAVA

Otvoritev spletne razstave: 16. 8. 2021 ob 12. uri.

Trajanje spletne razstave: 16. 8. 2021 – 30. 9. 2021.

Vabimo k ogledu spletne razstave na tej povezavi: https://bit.ly/ArtopolisNoviTrg


SPREMLJEVALNI PROGRAM

V povezavi z razstavo bomo predstavili tudi sklop izobraževalnih seminarjev Artopolis: Umetnostni sistemi, ki ga bo vodil magister slikarstva in direktor Zavoda Artopolis, Matej Tomažin.

Slovensko um. področje je zelo specifično, saj je eno redkih na svetu kjer večino umetnostnega trga financira država. Prav zaradi te specifike je težko najti realne napotke za vstop na in pomikanje po trgu. Tudi večina literature ni prilagojena za umetniške producentke_e, temveč velika večina materialov/delovnih listov in drugih vaj temelji na splošnih nalogah, ki izhajajo iz področja Start-upov in drugih težje primerljivih modelov iz poslovnega sektorja.

Cilj seminarjev Artopolis: Umetnostni sistemi je celostna predstavitev slovenskega umetnostnega področja, tako iz osnovnega ontološkega in epistemološkega vidika razumevanja produkta in produkcije umetnosti (definicija pojma in pojava umetnosti), kot tudi osnovno in napredno razumevanje produkcije (poslovni modeli za umetniške producentke_e) in distribucije (različne oblike umetnostnih trgov, oglaševanja, komuniciranja z javnostmi, družbena omrežja itd.)

Artopolis: Umetnostni sistemi je pripravljen kot celostna analiza umetniškega delovanja, ki lahko služi kot osnovno vodilo po celotnem področju umetniške produkcije na enostaven in uporaben način.

TERMINA PREDAVANJ

v torek, 7. 9. 2021 ob 17. uri

in sredo, 8. 9. 2021 ob 17 uri

v prostorih Kulturnega centra Q.

Trajanje posameznega seminarja bo predvidoma ura in pol. Obravnavane teme na seminarjih so medsebojno povezane, zato vsem udeleženkam_cem priporočamo udeležbo na obeh seminarjih.

Število mest na delavnici je omejeno, zato se je potrebno na delavnico prijaviti z imenom in priimkom preko e-pošte: info@artopolis.si.

Prijave so odprte do nedelje, 5. 9. do polnoči, oziroma do zapolnitve mest. Z oddajo prijave se strinjaš z našimi Pogoji udeležbe na dogodkih: https://bit.ly/ArtopolisEvents in Pravilnikom zasebnosti: https://bit.ly/ArtopolisPrivacy.

V primeru večjega zanimanja, bodo razpisani še dodatni datumi za predavanja.


OBVESTILO

Vsi fizični dogodki bodo izvedeni v skladu z Artopolisovimi Splošnimi pogoji udeležbe na dogodkih: https://bit.ly/ArtopolisEvents

Razstava je v sklopu projekta Digitalizacija ateljejske prakse, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.


POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za obisk prireditev v klubu Tiffany veljajo pogoji PCT.

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino, JAK in JSKD.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov