Ali še obstaja grška homokultura?

Nikolas Koutsodontis

Podrobnosti

  • četrtek | 22. julija 2021
  • 20:00 - 21:30
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

V četrtek, 22. julija vas ob 20. uri vabimo na literarno-pogovorni večer Ali še obstaja grška homokultura? z mladim grškim pesnikom Nikolasom Koutsodontisom. O njegovem delu, grški literaturi in situaciji LGBT na grških tleh se bo z njim pogovarjal Brane Mozetič.


O AVTORJU

Nikolas Koutsodontis se je rodil v Atenah leta 1987. Študiral je sociologijo na Univerzi za družbene in politične študije Panteion, leta 2013 pa se za dve leti udeležil tečajev helenske in mednarodne poezije pri Fundaciji Takis Sinopoulos. Njegova prva pesniška zbirka “Decalcomania” je izšla leta 2017 pri založbi Entypois. Leta 2018 je bila nominirana za nagrado Anagnostis (Bralec), istega leta pa prejela prvo nagrado (ex aecquo z Lenijo Zafiropoulou) na Panhelenskem pesniškem tekmovanju “George N. Carter”, ki ga organizira fundacija Aikaterini Laskaridis za neobjavljene pesmi, ki bodo vključene v avtorjevo drugo pesniško zbirko “As long as you don’t bring anyone home” in leta 2021 objavljene pri založbi Thraka. Leta 2019 je sodeloval na 6. festivalu mladih pisateljev, v okviru 16. mednarodnega knjižnega sejma v Solunu, ki ga je organizirala Helenska fundacija za kulturo. Istega leta je sodeloval tudi na 48. knjižnem sejmu Zappeio, leta 2020 na 4. festivalu biokemije, ki ga organizira občina Avlida in na 9. literarnem odru, ki ga organizira revija Entefktirio. Njegove pesmi so bile objavljene v tiskanih in spletnih revijah, prevedene pa so v hrvaščino in albanščino.


 

POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za obisk prireditve veljajo pogoji PCT.

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Projekt finančno podpirata Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa in Javna agencija za knjigo RS.


Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino, JAK in JSKD.


ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov