27. Festival Živa književnost

Tudi letos vas vabimo na Škucev literarno-glasbeni festival Živa književnost. Tokrat bomo prepletali umetniške žanre že 27. leto, in sicer med 30. avgustom in 5. septembrom 2020 na Starem trgu 21.

Na Škučevem prepoznavnem odru bodo zanitkali svojo literaturo avtorji_ice Mohan Rana iz Indije, Eleni Tzatzimaki iz Grčije in Noé Tibor Kiss iz Madžarske. Na enem od večerov bodo predstavili medsebojna pesniška tkanja prevodov portugalski_e in slovenski_e pesniki_ce Alja Adam, Aljaž Koprivnikar, Miguel Manso, Tiago Patrício, Gregor Podlogar in Margarida Vale de Gato, ki so sodelovali_e na letošnji prevajalski delavnici. Poezijo in prozo bodo med nami zazankali_e tudi domači_e literati_ke Aljaž Koprivnikar, Vesna Liponik in Miklavž Komelj. V festival pa bos vdela iglo Eva Kokalj s svojim performansom.

Z zvrstno raznolikim glasbenim repertoarjem bodo program prešili_e Vasja Štukelj in Lasanthi Manaranjanie, Urška Preis (rouge-ah), Filip Vurnik, Lovekovski, Klarisa Jovanović in Luka Ropret, Y&M, Talita Sofija Komelj in Rebeka Dobravec.

Povezava do programa festivala: TUKAJ

V popoldanskih urah se bo odvijal klobčič spremljevalnega programa O’ živela knjiga, ki je namenjen otrokom in mladim. Zvrstile se bodo gledališke in lutkovne predstave, pravljična druženja in predstavitve slikanic ter ustvarjalne delavnice, od tiskarske in likovne do delavnice kreativnega pisanja in delavnice stripa.

Prav tako bo v Info centru Škuc na ogled razstava 30. obletnica zbirke Lambda, v kateri so bile izdane knjige netradicionalnih krojev z LGBTQ tematiko.

Vabljeni_e!

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov