Zlate Tifanije

Nagrajenci_ke Zlatih Tifanij 2023 so:

LGBT+ osebnost leta: Lia Bordon

Naj DJ: Lara Lens

Zlata taška: Trafika Čik Kunt

Naj Žurerka: Vera Vulva

Naj kelnarca: Jay iz Pritličja

Tračarica leta: Marijo Zupanov Županova

Škandal leta: Nevedni varnostnik s plesišča odstranil topless obiskovalca, ki ga je razburjena ekipa kluba Tiffany kmalu zatem zvlekla nazaj.

Prodor leta: Jaka & Maks Dolinšek

Umetniški dosežki: Film LGBT SLO 1984 (Prelomen filmski projekt, ki je upodobil razvoj LGBT gibanja v Sloveniji)

Ambasadorka leta: Mentalika

Drama Queen: Andrej Škof Uzar Bucket

Vplivnica leta: Jenna Dick

Fleur de Tiffany: Vera Vulva

Naj žur/družabni/glasbeni dogodek: Festival LGBT filma 2022

Zlata Tifanija za posebne zasluge za skupnost: LGBT aktivisti, ki so pripomogli k izenačitvi pravic istospolno usmerjenih parov

OBRAZLOŽITEV:

Akademija Tiffany vsako leto podeli Zlato Tiffanijo za posebne zasluge za skupnost. Ta kategorija je izvzeta iz javnega glasovanja. Letošnja podelitev Zlatih Tifanij je prva po koncu pandemije. Kljub prepovedi stikov, smo skupaj dokazali, da naša skupnost in kultura premoreta toliko povezanosti, da smo se iz nje vrnili še močnejši! Še močnejši, da nadaljujemo svojo pot k enakopravnosti. Doma in po svetu se LGBT skupnost še vedno sooča z nasiljem ter željami po cenzuri naše kulture in naše vidnosti. Ampak želja po enakopravnosti je močnejša in vedno več ljudi po svetu ceni raznolikost. Akademija Tiffany se je letos odločila podeliti Tifanijo za posebne zasluge za našo skupnost –  mejniku LGBT aktivizma – izenačitvi družinskih pravic za vse. Še posebej velika čast pa je, da jo je v imenu vseh, ki so k temu prispevali prevzel borec za človekove pravice in prva razkrita LGBT oseba, ki je bila izvoljena na mesto ministra vlade Republike Slovenije – Simon Maljevac!

VEČ INFORMACIJ