Z velikim pompom napovedujemo jubilejno 6. podelitev Zlatih Tifanij, nagrad za posebne dosežke na homo sceni v preteklem letu.

Zlate Tifanije so edinstvene nagrade za dosežke oseb, ki so zaznamovale domačo homo sceno v letu 2017. Nominirance_ke za Zlate Tifanije so s svojimi edinstvenimi kvalitetami v preteklem letu dodobra začinili dogajanje na homo sceni.

Preden nagrade podelimo, moramo izbrati nominirance_ke. Izbrali jih bomo z vašo pomočjo!

Vas, draga homo javnost, vabimo da v spodnjih kategorijah nominirate svoje favorite in njihove dosežke v letu 2017. Pri vsakem predlogu, napišite kratko obrazložitev.

Gala prireditev se bo pričela ob v soboto, 17. 3. 2018 ob 21. uri.

 

Nominacije za Zlate Tifanije 2017

Peder leta

Nominiranci v tej kategoriji so v preteklem letu na homo sceni s svojo karizmo in šarmom pustili najbolj viden pečat.

Lezba leta

Nominiranke v tej kategoriji so v preteklem letu na homo sceni s svojo karizmo in šarmom pustile najbolj viden pečat.

Bi leta

Nominiranke_ci v tej kategoriji so v preteklem letu na homo sceni s svojo karizmo in šarmom pustile najbolj viden pečat.

Transspolna oseba

Nominiranke_ci v tej kategoriji so v preteklem letu na homo sceni s svojo karizmo in šarmom pustile najbolj viden pečat.

Naj DJ

V tej kategoriji so nominirani DJ-i, ki so v minulem letu s svojim izborom glasbe na homo žurih najbolj navduševali party publiko.

Zlata taška

Najbolj zveste spremljevalke gejev. Za marsikatero pedruljo so obvezen del opreme.

Naj žurerka

S svojo fenomenalnostjo je v preteklem letu na homo žurih izstopala tako s svojo navdušujočo energijo kot tudi z razpoznavnim osebnim stilom.

Naj kelnarca

Nominiranci v tej kategoriji so nas najbolj navduševali s svojim prefinjenim načinom postrežbe in neizmerno prijaznostjo.

Naj tračarica

V času modernih komunikacijskih sredstev kot sta fejsbuk in tviter, najboljše novice še vedno pridejo naravnost iz človeških virov. Nominiranci v tej kategoriji s svojim pretanjenim občutkom za obveščanje homo javnosti prekašajo vso sodobno tehnologijo.

Škandal leta

V tej kategoriji so nominirane osebe ali dogodki, ki so nas v preteklem letu najbolj šokirali in o katerih nismo mogli nehati govoriti.

Prodor leta

Vsako leto na homo sceni zažarijo nove svetle zvezdice in nominiranci v tej kategoriji so zažareli najsvetleje.

Naj umetniški dosežki

Homo populacija je znana po svoji ljubezni do umetnosti. Nominiranci v tej kategoriji so s svojo umetniško izvirnostjo in navdihom najbolj zaznamovali homo sceno preteklega leta.

Naj življenjsko delo

Nominiranci v tej kategoriji še zdaleč niso za odpis. So pa v relativno kratkem obdobju sceni doprinesli mnogo več kot pa le navadni smrtniki.

Naj žur

Na teh žurih je bilo preprosto najbolj fajn.

Naj strejt

Še tako intenzivno osvajanje jih ne prepriča v nasprotno, pa vendarle so med homo publiko povsem domači.

Fleur de Tiffany

V tej kategoriji slavimo vse oblike Draga! Katera kraljica ali kralj je najbolj zaznamoval/a sceno svoji nastopom, osebnim stilom v 2017? Poleg Draga pa v to kategorijo vključujemo posameznike/ce, ki z osebnim stilom prečijo meje spolnega izraza in je njihov osebni stil umetnina sama po sebi.

Ambasadorka leta

Nominirancem v tej kategoriji vzpostavljanje mednarodnih vezi ne predstavlja nikakršnih težav.

Gej ikona leta

Nam je vsem v navdih. Je več kot oseba. Je simbol skupnosti.

Drama queen leta

Za nominirance v tej kategoriji je drama sestavni del življenja. Iz drame naredijo umetnost. Brez drame preprosto ne gre.

Zastavonoše

Skupina, ki je najbolj prispevala k širjenju LGBTQ pravic in v ta namen najbolj zajedljivo težila strejtom.