Gibanje skozi lečo – razstava

gibanje skozi lečo razstava

Podrobnosti

  • ponedeljek | 1. novembra 2021 - petek | 5. novembra 2021
  • 18:00 - 20:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Lepo vabljeni_e na vizualno-zvočno razstavo Gibanje skozi lečo, ki je nastala z uporabo arhivskega gradiva LGBT gibanja v Sloveniji in je zasnovana z močnim prepletom s sodobno alternativno kulturo v na novo zasnovani umetniški inštalaciji vizualno – zvočne intervencije v prostor ŠKUC-Kulturnega centra Q / Kluba Tiffany.

Razstava je zapuščina nastopa skupine mladih, ki so svoje delo v živo pred občinstvom predstavili v nedeljo. Gre za umetniško inštalacijo, ki črpa iz arhiva LGBT gibanja, ki je predstavljen skozi lečo več projektorjev ter pospremljen z avdiom, ki se je mladim umetnikom zdel primeren za izbrane sklope.

Inštalacija s posnetki nedeljskih projekcij tako ostaja razstavljena v istem prostoru in je na voljo za ogled do konca prvega tedna v novembru, vsak dan med 18. in 20. uro, v petek izjemoma med 17. in 19. uro. 


GIBANJE SKOZI LEČO

VJ:

Mona Mouse (Meta Mežan)
rastrLAB (Urša Cuk)
JPK (Mateja Morić)
7Vran7 (Jadry Kokot)
aleXar (Aleksander Vujović)
Bane Scabane (Urban Mihevc)

Glasbena oprema:
MaiaB

Umetniški vodja/mentorstvo:
Vj Periklea (Petra Hrovatin)

Oblikovanje promo materiala:
rastrLAB

Tehnična pomoč:
Maja Pahor
Verica Lukić

Vodja projekta:
Miha Bizjak

Produkcija: Društvo Škuc


Dogodek je del poteka projekta Gibanje skozi lečo, ki ga poleg lastnega vložka sofinancirajo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Urad Republike Slovenije za mladino in Oddelek za socialno varstvo in zdravje Mestne občine Ljubljana.


POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Udeležba je možna le z dokazilom o izpolnjenem pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Uporaba zaščitnih mask je v razstavnem prostoru obvezna.

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino, JAK in JSKD.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov