Cerkev Sodomije – TransForma

Podrobnosti

  • sobota | 27. aprila 2019 - nedelja | 28. aprila 2019
  • 22:00 - 05:00
  • Masarykova cesta 24, 1000 Ljubljana

Božja sodba,

žveplo in ogenj,

ravnica gorečega peska.

Istospolni ákt,

greh Sodome in Gomore,

kraljestvo srečnih senc.

Komedija dúši,

33 zločinov proti bogu

v sedmem krogu.

Odprem oči in izgubljen sem v divjem, temačnem gozdu. Vso noč blodil sem po poti svojega življenja. Misterij duše. Nemočen in prestrašen. Šele proti jutru uzrem konec strašne te doline, nad njo pa grič, obsijan s prvimi žarki vzhajajočega svobodnega sonca. Iščem pravo pot ali bližnjico? Poskušam se vzpeti, ko pred mano se pojavi panter in zapre mi pot. Pridružita se mu še lev in volkulja, izbrana trojica, ki gladno opreza za mano. Ni poti naprej, le nazaj. Umik v solzno dolino po poti vzdolž osamljenega pobočja. Tam čaka senca, žrtev greha, ki odgovarja z težkim glasom: “Nisem človek, a bil sem. “ Obljubi rešitev, da popelje me skozi strašne kraje, kjer si trpeči znova želijo smrti; nato med tiste, ki upajo, da bodo dosegli večno blaženost; tam izróči me devici. Nepomično nebo, duše zveličanih. Spoznanje. Poln dvomov in nemira, sledil sem v temne in zarasle kraje, kjer uspel sem razbrati mračne črke:

“ O vi, ki vstopate, vsak predsodek opuste! “

————————–————-

ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
ŠKUC

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov